Sosyal Medya

Dünya

Zarrab’ı Tutuklatan Savcı: Türkiye'de Darbe Niyeti Olanlardan Emir Almadım! (Video)

Türkiye’deki bazı hükümet yanlısı medya gruplarından kendilerine yönelik iftiralarda bulunulduğunu belirten Savcı Bharara, gazetelerde hakkında yayınlanan iddiaların doğru olmadığını söyledi.



Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre iÅŸadamı Reza Zarrab’ı tutuklatan New York Güney Bölgesi BaÅŸsavcısı Preet Bharara, Cuma günü New York Basın BirliÄŸi’nin geleneksel yıllık konferansının açılış konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi:

 

3 hafta önce Ä°ran asıllı Türk vatandaşı Zarrab için iddianame hazırlayıp tutukladığımızda 8 bin 100 Twitter takipçim varken dört gün içinde tamamı Türkiye’den 270 bin kiÅŸiye ulaÅŸtım. Bunun nedeni iddianamenin, Türkiye’de çok geniÅŸ haber yapılması, hükümetin aynı ÅŸahsın adının geçtiÄŸi yolsuzluklar karşısında mücadele etmemesi kanaatiydi. Ve sonuçta insanlar medyanın özgür olduÄŸuna inanmadı ve bu yüzden sosyal medyaya yüklendiler. Türkiye’de 'yolsuzluÄŸa karşı gerekli önlemlerin alınmadığı' yönündeki kamuoyunda yaygın bir kanaat var. Bu konuda bir yorumda bulunmayacağım. Ancak böyle bir kanaatin var olduÄŸu bir gerçek.”

 

Reza Zarrab'ı "Ä°ran yaptırımlarını baypas ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklama suçlamalarından" dolayı tutuklatan BaÅŸsavcı Bharara, Freedom House’un 2015 yılı raporunda, Türkiye’ye ‘özgür olmayan’ ülkeler kategorisinde yer verdiÄŸini söyledi.

“Güya, bu davayı açmamın sebebi, benim, Hindistan’ın Pencap eyaletinden çıkmış, New Jersey’de büyümüş ve Manhattan’da ABD BaÅŸsavcısı olmuÅŸ Preet Bharara’nın, Türkiye’deki hükümeti devirmeye azmetmiÅŸ bir takım kiÅŸiler tarafından yaklaşık 2.5 milyon dolara satın alınmış olmam imiÅŸ. ABD baÅŸsavcısı olarak görev yaptığım süre zarfında hakkımda birçok saçma ÅŸey yazıldı, fakat burada, hepinizin huzurunda teyit edebilirim ki, içlerinde en ahmakçası buydu... Ä°ster Türkiye’de, ister Amerika’da olun, size söyleyebileceÄŸim tek ÅŸey, iÅŸimizi kimseden korkmadan yapacağız.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.